Her yıl Aralık ve Ocak aylarında bahçeden alınan gül kalemleri, özel seralarda 2 ila 3 ay süresince köklendirilerek yetiştiriliyor. Köklendirme işlemi tamamlanan gül fidanları saksılara alınarak büyütülüyor. Bu bitkiler, mevsim koşullarına uygun dönemlerde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince kentin çeşitli noktalarındaki alanlara dikilmek üzere sevk ediliyor. Bu şekilde kentteki park, bahçe ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılmak üzere yerli gül üretimi sağlanıyor.
Akçakale İşletmesi aynı zamanda çalı grubu süs bitkisi üretimi de gerçekleştiriyor. Her yıl yaklaşık 10 bin adet çalı grubu bitki üretimi yapılırken, bu grupta taflan, şimşir, gül, biberiye ve zakkum gibi türler yer alıyor. Üretilen bitkiler sadece park ve bahçelerde değil, refüjler, kavşaklar ve sosyal donatı alanları gibi farklı alanlarda da kullanılıyor.
Tarımsal Hizmetler Dairesi yetkilileri, önümüzdeki süreçte üretim kapasitesinin artırılması ve farklı süs bitkilerinin üretim ağına dahil edilmesine yönelik çalışmalar planladıklarını belirtti.
HABER MERKEZİ
Köylerde kasabalarda kıraç alanlara ağaç dikiminin faydalı olacağını düşünüyorum