Şanlıurfa'da Mavi Marmara Baskını unutulmadı
Kudüs Yolunda Mavi Marmara Konferansı'nda konuşan Mavi Marmara yolcusu Eğitimci Yazar Cemal Yılmaz, o gece gemide yaşananları anlattı
Kudüs Yolunda Mavi Marmara Konferansı'nda konuşan Mavi Marmara yolcusu Eğitimci Yazar Cemal Yılmaz, o gece gemide yaşananları anlattı.
Mavi Marmara baskınının 13. Yıldönümünde düzenlenen programda, resim sergisi, Kuran-ı Kerim tilaveti, gösteriler ve konuşma yapıldı.
Düzenlenen programa Eğitimci Yazar Cemal Yılmaz, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, STK’lar, Mavi Marmara Gazileri Eyüp Yaşar, Ali Acar ve vatandaşlar katıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu Konferans Salonunda düzenlenen program, M. Ali Bozdağ'ın Kuran tilaveti ile başladı.
Programda açılış konuşması yapan Mavi Marmara Gazisi İHH Şanlıurfa Temsilcisi ve Mavi Marmara katılımcısı Behçet Atila, Kudüs ve Filistin halkının yalnız olmadığını belirterek Mescid-i Aksa ve tüm İslam beldelerinin özgür oluncaya kadar mücadelenin devam edeceğine dikkat çekti.
Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, Mavi Marmara yolcusu Eğitimci Yazar Cemal Yılmaz, yapılan seyahatinin önemine vurgu yaparak saldırıda yaşananları anlattı.
Programda konuşan Yılmaz, Mavi Marmara Gemisinde yaşadıklarını anlatarak kendilerine esir muamelesi gördüklerini dile getirdi.
Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlatan Yılmaz,
"Üzerlerinde bombalar, silahlar, kafalarında kar maskeli askerler geminin her tarafını sardılar. K9 köpekleri de gemiye alarak işkenceye gemide başladılar. Uzunca bir bekleyişten sonra her birimizin ellerini kaldırıp esir alma muamelesine tabii tutarak ellerimizdeki kişisel eşyalarımız, telefonlarımız, pasaport ve paralarımıza el koyduktan sonra hepimizi tek tek geminin güvertesine çıkardılar. Geminin üzerinde helikopter geçtiği için deniz suyunun köpürmesiyle geminin güvertesi tamamen ıslaktı. Kadınların bankların üzerine oturmasına izin verdiler. Bizler ve büyük bir çoğunluğun ıslak zemin üzerinde elini arkada bağlayarak tek başımıza orada bırakarak esir muamelesine tabii tuttular. Yaralılarımıza içerdeki doktorların müdahale etmesine izin vermediler. Silah sıkarak şehit ettikleri oldu. Arada bir zaman geçtikten sonra helikopterlerle önce yaralıları ardından şehitlerimizi alıp götürdüler. Bizi de uzun bir süre orada tuttular. Ellerim arkada bağlıyken kilomun da fazla olması nedeniyle diz üstü oturmaya alışık değilim. Ufak bir hareket ettiğimde 2-3 kişi etrafımda telaşlanıp hareket ediyordu. Ne kadar ürkek ne kadar korkak olduklarını ellerimiz arkadan bağlı olduğu halde onların hareketlerinden görmüş olduk. 9 saat süren yolculuğu ellerimiz bağlı bir şekilde yaptık. Gazeteciler ve kadınların ellerini çözdüler. Ellerimiz bağlı bir şekilde liman kadar getirdiler. Gemiden kollarımızda İki tane polis desteğiyle 20-25 dakikada indik." şeklinde konuştu.
Mavi Marmara Gazilerinden Eyüp Yaşar Mavi Marmara'nın önemine değinerek bir konuşma yaptı.
Şanlıurfa İHH Başkan Yardımcısı ve Gazze Kara konvoyu katılımcısı Ali Acar, Gazze'yi kapalı bir cezavine benzeterek Türkiye olarak Gazze davasında sahip çıkacaklarını vurguladı.
Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.