İyiliğin Getirileri -3
İYİLİK nefse zor gelen bir durumdur
İYİLİK nefse zor gelen bir durumdur. Lakin nefse uymadan iyiliğe devam etmek gerekir. İyilik etmek gerekir. kötülükten kaçmak gerekir. İyilerle beraber olmak gerekir. Kötülerden kaçmak gerekir. İyi olan kişiler toplumda çok itibar görürler. İyiler, Her platformda ilgi görürler, sayılırlar sevilirler. Gerek komşuluk ilişkilerinde, gerek işyerinde, gerek alışverişte, gerek içerde, gerek dışarda takdir edilen, saygı duyulan, SAYGIN varlıklardır. İnsanlık tarihinde iyiler hep iyilikleri ile anılırlar ve tanınırlar. Kötülerin sevenleri olmaz. Kötüler nefretle anılırlar. Kötüler kötülükleri ile tanınırlar. Ve toplumda kınanırlar. Her platformda kötülenirler ve nefretle karşılanırlar. Saygınlığını yitirmişlerdir.
İyilik, çok kıymetli olduğu gibi, iyilik yapanda çok değerlidir. Her insan iyilik yapamaz çünkü iyilik nasip işidir. Ve İYİLİK herkese nasip olmaz. İyi olan kişi nasip’li kişidir. Kötüler ise nasipsizdir
Ne mutlu iyi niyetli olanlara ve iyiliğini sırf ALLAH için sergileyenlere, iyiliği ile başa kakmayanlara, ve gösteriş için değil, insanlara yaranmak için değil, insanların takdirlerini kazanmak amacı ile değil, methedilmek için değil sadece ALLAH RIZASI için olsun zaten insanlar bunu değerlendirecekler. Ama niyet önemli tabii. Niyet halisane ALLAH İÇİN iyilik etmek olsun. Karşılığını SADECE ALLAHTAN bekleyerek iyilik yapmak gerekir. Belki iyilik yaptığın kişilerden kötülük te bulabilirsin belki ama yılmadan usanmadan iyilik etmeye devam edeceksin. Çünkü asıl mesele ALLAH’ı razı etmek insanları değil. İnsanları razı etmek pekte kolay değil iyiliği sui istimal de edebilirler. Ama ALLAH iyilikleri zayi etmez, boşa çıkarmaz. Emekler boşa gitmez yeterki niyet sade ve sadece ALLAH rızası için olsun.
Dünya kurulduğundan beri iyiler ve kötüler varolagelmiştir. İyilik ve kötülük birer rakip gibi hep olmuştur ve olacaktır. Tıpkı iyiler ve kötüler gibi. Gerçekten iyilik, sonu gelmeyen bir servet gibidir. Büyük bir nimettir ardı arkası kesilmeyen. Ve hakikaten, güven veren, mutluluk veren, huzur veren, tat veren, güç veren, umut veren bir hazinedir, büyük bir erdemdir iyilik.
Konu ile ilgili bir ayeti kerime ve bir hadisi şerif paylaşmak istiyorum:
Kim bir iyilik yaparsa ona on katı vardır. Kimde bir kötülük yaparsa o kötülüğün misli ile cezalandırılır. Ve onlara zulmedilmez. ( Enam Süresi 160. Ayeti kerime) siz ALLAH’ın merhametine bakın hele, iyiliğe mükafat 10 katı kötülük misliyle.
Merhamet edenlerin en hayırlsı olan ALLAHIM bizi iyilik eden, iyilik bulan ve iyilerle olanlardan en önemlisi rızanı kazanıp cennete adını yazdıranlardan eyle ne olur..
Her nerede olursan ol, ALLAHA derin bir saygı duy takvalı ol. Ve yaptığın kötülüğün hemen ardından bir iyilik yapki bu onu yok eder. İnsanlara iyi ahlakla muamele et. HADİSİ ŞERİF. ( Tirmizi, birr, 55 kütüb-i sitte 16. cilt sayfa 328)
Ne mutlu iyilik edenlere çünkü ALLAH iyilik edenleri sever.